Magyar Mise

 

 

 

 

 

A szentmisék időpontja a Pázmáneum kápolnájában

 Rendszeres alkalmak: szombaton előesti Szentmise – 17 órai kezdettel, illetve csütörtökönként – általában 18 órai kezdettel – Szentmise és azt követően Szentségimádás 19 óráig.

 
Minden hónap 2. vasárnapján, 16 órától  jövünk össze a Mindszenty imakörrel hazánkért, nemzetünkért és a békéért imádkozni, az I. emeleten, a Refektoriumban.
 
Az alkalmakra Mindenkit szeretettel hívok és várok!
 
Miserend

2023.   jan. 23. – 29.

Hétfő             —

Kedd             —-

Szerda            —

  Csütörtök        18.00

Péntek             —-

Szombat          17.00 

Vasárnap     

 

Gyóntatási rend 

Magyar nyelven gyónni a minden vasár- és ünnepnap 11.00 órakor a  járványhelyzet miatt az Am Tabor plébánián tartott magyar szentmise előtt 10.45 órától, lehet, valamint a Pázmáneumban az előesti miséhez kapcsolódóan, illetve megbeszélés szerint.

 

 

Magyar nyelvű gyóntatási rend  a Stephansdomban:

A Stephansdomban magyar gyóntatás a járványveszély miatt hétfő-kedd-szerdán átmenteileg szünetel,  pénteken (Simon Ferenc esperes plébános) 18.00 – 20.00 között.

Szentmisék rendje:        

 Magyar mise Bécsben: a Collegium Pázmáneumban  régi hagyomány szerint minden szombaton (kivéve főünnepek előestéje) 17 órakor előesti misét mondunk, amelyre szeretettel várjuk a híveket.

Hétköznapokon, hétfőtől szombatig változó rend szerint, a konkrét kezdési időpontok a honlapunkon és a hirdetőtáblán megtalálhatók, illetve telefonon tudunk tájékoztatást adni)

A szombati 5 órás előesti mise előtt  a kaput fél 5-kor nyitjuk. Mise előtt gyónásra is van lehetőség.

Vasárnap megbeszélés és igény szerint, alkalmanként van mise.

Általában magyar nyelven mondjuk a miséket, kérésre  lehetséges más nyelveken is (latin, német, olasz, angol)

Egyéni kívánságokkal kéretik a Rektorhoz fordulni!

Magyar nyelvű mise van még Bécsben vasár- és ünnepnapokon délelőtt 11 órakor a járványhelyzet miatt  az Am Tabor plébánián.

Az Ausztriában tartott magyar szentmisék listája megtalálható: http://www.katolikus.at/

Kismartonban a Ferences Templomban minden hónap 3. vasárnapján 11 órakor is tartanak magyar nyelvű misét. További információk az Einsenstadti Egyházmegye magyar nyelvű alkalmairól kérhetők e-mailben : ung.sektion@martinus.at, telefonon: +43 2682/777 348