Magyar Mise

 

 

 

 

A szentmisék időpontja a Pázmáneum kápolnájában

 A bécsi érsekség rendelkezése szerint november 17-től előreláthatólag december 6-ig az
istentiszteletek nem nyilvánosak. A hívek fel vannak mentve a vasárnapi miselátogatási kötelezettség alól. Kérik a veszélyeztetett korban lévő híveket otthoni imára, illetve, hogy TV-s rádiós misékbe kapcsolódjanak be.

2020. december 

 

hétfő    ——-

kedd    ——

szerda  ——

csütörtök    —–

péntek     —–

szombat     —–

 

Mivel a járványveszély továbbra is fennáll, kérjük, hogy a kézfertőtlenítést  és a maszkviselést ne mulasszák el.

 

Gyóntatási rend 

Magyar nyelven gyónni a minden vasár- és ünnepnap 11.00 órakor a Szent Erzsébet templomban (Deutschordens-Kirche, 1010 Wien, Singerstrasse 7.) tartott magyar szentmise előtt 10.45 órától, lehet, valamint a Pázmáneumban az előesti miséhez kapcsolódóan, illetve megbeszélés szerint.

 

Magyar nyelvű gyóntatási rend  a Stephansdomban:

A Stephansdomban magyar gyóntatás a járványveszély miatt hétfő-kedd-szerdán átmenteileg szünetel,  pénteken (Simon Ferenc esperes plébános) 18.00 – 20.00 között.

Szentmisék rendje:        

 Magyar mise Bécsben: a Collegium Pázmáneumban  régi hagyomány szerint minden szombaton (kivéve főünnepek előestéje) 17 órakor előesti misét mondunk, amelyre szeretettel várjuk a híveket.

Hétköznapokon, hétfőtől szombatig változó rend szerint, a konkrét kezdési időpontok a honlapunkon és a hirdetőtáblán megtalálhatók, illetve telefonon tudunk tájékoztatást adni)

A szombati 5 órás előesti mise előtt  a kaput fél 5-kor nyitjuk. Mise előtt gyónásra is van lehetőség.

Vasárnap megbeszélés és igény szerint, alkalmanként van mise.

Általában magyar nyelven mondjuk a miséket, kérésre  lehetséges más nyelveken is (latin, német, olasz, angol)

Egyéni kívánságokkal kéretik a Rektorhoz fordulni!

Magyar nyelvű mise van még Bécsben vasár- és ünnepnapokon délelőtt 11 órakor a Szent Erzsébet templomban (St.Elisabeth  más néven Deutschordenskirche), 1010 Wien, Singerstr. 7, telefon: +43 1 5264972

Az Ausztriában tartott magyar szentmisék listája megtalálható: http://www.katolikus.at/

Kismartonban a Ferences Templomban minden hónap 3. vasárnapján 11 órakor is tartanak magyar nyelvű misét. További információk az Einsenstadti Egyházmegye magyar nyelvű alkalmairól kérhetők e-mailben : ung.sektion@martinus.at, telefonon: +43 2682/777 348