Magyar Mise

 

 

 

 

 

A szentmisék időpontja a Pázmáneum kápolnájában

 

Az osztrák püspökkari konferencia határozata alapján Ausztriában az istentiszteletek február 7-től újra nyilvánosan megtarthatók a járványügyi előírások szigorú betartásával . A miserend változatlan.

A megadott időpontokban a miselátogatás kizárólag előzetes email-es, vagy telefonos bejelentkezés alapján lehetséges, a járványügyi előírások szigorú betartásával természetesen. Ez azt jelenti, hogy sajnos a kápolnában is kötelező az FFP2 maszk viselése. Amint a német kifejezés pontosan meghatározza: Mund-Nasen-Schutz (MNS), tehát a maszknak az orrot és a szájat is teljesen el kell takarnia. Az épületbe lépve illetve a kápolna előterében kérem használják az automata kézfertőtlenítőt. A 2 méteres védőtávolság is tartandó, ami azt jelenti, hogy minden második padsorban lehet, illetve szabad csak ülni. Az áldoztatáskor is tartandó a távolság egymástól, és csak arra az időre szabad a maszkot félrehúzni, amíg magunkhoz vesszük a Szent Testet.

 

 

 

 

 

 

 

Augusztusban a Pázmáneumban előreláthatólag nem lesznek szentmisék.

Szeptemberben előreláthatólag 3-án vagy 10-én lesz az első Szentmise

 

 

Gyóntatási rend 

Magyar nyelven gyónni a minden vasár- és ünnepnap 11.00 órakor a  járványhelyzet miatt az Am Tabor plébánián tartott magyar szentmise előtt 10.45 órától, lehet, valamint a Pázmáneumban az előesti miséhez kapcsolódóan, illetve megbeszélés szerint.

 

 

Magyar nyelvű gyóntatási rend  a Stephansdomban:

A Stephansdomban magyar gyóntatás a járványveszély miatt hétfő-kedd-szerdán átmenteileg szünetel,  pénteken (Simon Ferenc esperes plébános) 18.00 – 20.00 között.

Szentmisék rendje:        

 Magyar mise Bécsben: a Collegium Pázmáneumban  régi hagyomány szerint minden szombaton (kivéve főünnepek előestéje) 17 órakor előesti misét mondunk, amelyre szeretettel várjuk a híveket.

Hétköznapokon, hétfőtől szombatig változó rend szerint, a konkrét kezdési időpontok a honlapunkon és a hirdetőtáblán megtalálhatók, illetve telefonon tudunk tájékoztatást adni)

A szombati 5 órás előesti mise előtt  a kaput fél 5-kor nyitjuk. Mise előtt gyónásra is van lehetőség.

Vasárnap megbeszélés és igény szerint, alkalmanként van mise.

Általában magyar nyelven mondjuk a miséket, kérésre  lehetséges más nyelveken is (latin, német, olasz, angol)

Egyéni kívánságokkal kéretik a Rektorhoz fordulni!

Magyar nyelvű mise van még Bécsben vasár- és ünnepnapokon délelőtt 11 órakor a járványhelyzet miatt  az Am Tabor plébánián.

Az Ausztriában tartott magyar szentmisék listája megtalálható: http://www.katolikus.at/

Kismartonban a Ferences Templomban minden hónap 3. vasárnapján 11 órakor is tartanak magyar nyelvű misét. További információk az Einsenstadti Egyházmegye magyar nyelvű alkalmairól kérhetők e-mailben : ung.sektion@martinus.at, telefonon: +43 2682/777 348