Programajánló

 

 

 

 

 

 

 

Aranymise

 

 
Cserháti Ferenc püspök levele:
 
Kedves Testvérek!
 
Vasárnap, április 18-án 10 órakor ünnepélyes hálaadó szentmisét tartok pappá szentelésem 50. évfordulója alkalmából a Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok templomban. A szentmisét az Apostol tv közvetíti a szokott online módon:   https://www.apostoltv.hu/

Nagy örömömre szolgálna, ha egyesíthetném hálaadásomat az én kedves külföldön élő magyar testvéreim és barátaim hálaadásával is, akik a képernyők előtt követhetik  e tv-, illetve online szent­mise-közvetítést szerte a nagyvilágban.  Nagy örömömre szolgálna, ha ebben a szentmisében ismét együtt imádkoznánk, mint ahogyan

magam is szüntelenül imáimba foglalom külföldi magyar Testvéreimet és ebben a hálaadó szentmisében különösen is a felajánlási paténára helyezve Istennek ajánlom minden nemes szándékukat.  A szentmise végén aranymisés áldást adok, ami a szokott feltételek mellett teljes búcsúval jár.

 
Dr. Szederkényi Károly Miklós c. prépost, esperes, plébános atyának ez úton is hálás köszönetet mondok a jubileumi szentmise megszervezéséért és annak online-közvetítéséért. 
 

 

Köszönettel, üdvözlettel és paptestvéri szeretettel
+ Cserháti Ferenc

* * * * *

Lelkigyakorlat

 

Kedves Magyar Testvérek!
 
Szeretnénk figyelmükbe ajánlani és egyúttal kérni ennek széles körben híresztelését: a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve a Nyolc Boldogság Közösség létrehozott egy online, 12 napos lelkigyakorlatot.
Ennek részeként szeretnék a szervezők, ha diaszpóra-szerte eljutna ennek a híre és csoportok alakulhatnának.
A lelkigyakorlatról bővebb információ itt érhető el: https://lelkigyakorlat.nyolcboldogsag.hu/
 
12 napon keresztül napi elmélkedési anyagot biztosítanak a szervezők, 6 alkalommal élőben vezetett elmélkedés történik, melyek után online csoportokban lehet igény szerint átelmélkedni az elhangzottakat, és azokra reflektálni.
 
A következő alkalom az Olaszországban élő magyar katolikus testvérek kezdeményezéséből április 14-25. között kerül megrendezésre.
Erre is lehet még jelentkezni.
 
Azonban aki esetleg még szélesebb körben is híresztelné és megismertetné a lehetőséget minél több mindenkivel, azoknak a májusi csoportba való szerveződés is nyitott.
Mivel nem csak Európában, de tengerentúlon is nyitott ez a lehetőség, a létszámtól függően több csoport is alakulhat, amit a szervezők örömmel koordinálnának.
 
Aki az olaszországi magyarokkal együtt már április 14-től szeretne részt venni a lelkigyakorlaton, az kérem jelezze felénk a diaszpora@katolikus.hu email címen holnap, azaz április 9-e éjfélig.
Aki pedig a májusi alkalomra jelentkezne, azt április 30-ig kérjük, hogy jelezze.
 
A hír megosztását köszönettel vesszük.
 
Köszönettel és üdvözlettel:
Diaszpóra Iroda munkatársai

 
 
MKPK Külföldi Magyar Lelkipásztori Szolgálat
H – 1071 Budapest,
Városligeti Fasor 45.
 

 

* * * * *

Karlskirche

Még megtekinthető Bécs egyik csodás barokk temploma, a Karlskirche, egy egészen különleges módon. A restaurálása során felépített állványzat egy részében meghagyott panorámalifttel egészen a kupoláig fel lehet menni és így közelről megcsodálhatóak a freskók, az épület.
Nyitva: Hétfő- szombat: 9 – 12.30 és 13 – 18 Vasár- és ünnepnapon: 12 - 17.45
 
Fenntartási hozzájárulás a lift díjával:
Felnőtteknek 6 €
Csoportoknak 6 főtől: 5 €
Diákoknak: 4 €
Gyermekeknek 10 éves korig: ingyenes
További részletek: http://www.karlskirche.at/